In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne.

Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen, gemaakt in en rond Aÿ, naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma’s, te behouden. Gosset assembleert de beste Cru’s van het district Marne (Grand Cru’s en Premier Cru’s), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal (“échelle des crus”).

03-04-2019

Proeverij

Wist je dat bier en whisky heel veel met elkaar gemeen hebben in het productie proces? 
Misschien nog wel veel interessanter: wist je dat je bieren ook heel mooi kunt combineren met whisky? 
Op vrijdag 3 mei geeft Ivar een proeverij bij Jolanda voor haar schitterende winkel Slijterij Drinks & Gifts

Top