Als bewijs dat de appel niet ver van de stamboom komt, heeft Rupert Patrick (achterkleinzoon van James) het label doen herleven dat in 1854 door zijn bet-overgrootvader aan zijn moeders kant werd gestart met een brouwerij en bottelarij in de buurt van Gleneagles en in 1933 werd verkocht aan een groot ander concern. 

Rupert heeft een selecte reeks zeer smaakvolle single malts uitgebracht met zeer veel uitvoeringen van distilleerderijen van Diageo, zoals Linkwood, Caol Ila, Benrinnes, Dailuaine, Strathmill, Blair Athol, Auchroisk en graan distilleerderijen Cambus en Cameronbridge. Allen non chill filtered en single cask of soms small batch uitvoeringen. Dat is nog steeds een succes.

Al de bottelingen zijn herkenbaar aan aromatische, rijke en soms bijzondere rijpingen in de vaten en het bottelen op het juiste moment. Soms komt dat tot uiting in zeer lange rijpingen met navenante prijzen en vooral ook met jongere uitvoeringen, die hebben geleid tot meer betaalbare en toch zeer onderscheidende bottelingen.  

Nieuws

02-12-2020

Hart Brothers Winter '20 release!

Nog op de valreep voor het einde van het jaar zijn wij zeer enthousiast om nog een release van Hart Brothers te mogen aankondigen! Zes bottelingen waarvan er twee exclusief voor Nederland zijn gebotteld.

 

Lees hier alles over de verschillende bottelingen!

01-11-2020

James Eadie Winter'20 Release!

Wij zijn enthousiast om de James Eadie Whisky Winter release met jullie mee te kunnen delen!

Vier nieuwe bottelingen waarvan twee stevige sherry bommen in de Cask Finish serie, één elegante op een Re-charred Bourbon vat gerijpte Single Cask en één bijzondere uitvoering in de Small Batch reeks.

Lees hier alles over de verschillende bottelingen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top