Nevel Artisan Ales is begonnen bij Mattias en Vincent. Zij ontmoetten elkaar bij de thuisbrouwersclub van de afdeling Natuurkunde van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze raakten ernstig besmet met het brouwersvirus en na een aantal (min of meer) geslaagde experimenten zijn ze een eigen brouwerij begonnen. In 2014 kochten ze een tweedehands brouwkit en huurde een ruimte van 20m2 in het toen nieuw opgerichte culturele hotspot Honigcomplex. Het ging goed, mensen hielden van hun bier en ze hadden altijd meer vraag dan aanbod. Ze specialiseerde in gemengde gisting met vatlagering, omdat ze vonden dat het zoveel meer te bieden had dan ‘schoon’ bier. Het was altijd belangrijk voor hen om een sterke band te hebben met de natuurlijke hulpbronnen die ons omringen, en om dit weerspiegeld te krijgen in het bier

In 2016 besloten ze investeerders aan te trekken, de apparatuur uit te breiden en naar een veel grotere ruimte (600m2) in het Honigcomplex te verhuizen. Dit is waar we ze zijn. 1.500 liter per dag brouwen en al plannen maken voor de toekomst. Over een paar jaar willen ze hun faciliteiten verplaatsen naar een meer agrarische omgeving, waardoor ze onze eigen ingrediënten kunnen verbouwen en hergebruiken. Uiteraard is er ook een brewpub in de plannen.

 

Inspiratie voor hun bieren halen ze uit het Rijk van Nijmegen zelf: bramen plukken die langs hun fietsroute groeien, kersen van een oude boomgaard in Lent, bloemen op het terrein van de brouwerij en kruiden uit een naburig voedselbos. De mooie en gevarieerde natuur van Nijmegen is het belangrijkste ingrediënt van hun bier.

19-08-2019

Whisky Ambassador Cursus

Op maandag 23 september is de Whisky Ambassador cursus te gast bij High Spirits in Heiloo.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top