We bring the true Apulian wine to the world.
Since 1962

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische Zee en de Adriatische Zee).

De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op diverse ondergronden. Deze diverse bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige en verscheidene wijnen. Het klimaat is extreem met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst en wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.


Vinificatie vindt plaats door thermo gecontroleerde schilinweking, gevolgd door alcoholische fermentatie met geselecteerde gisten. Rijping vind plaats in vaten van Franse eiken. 

03-04-2019

Proeverij

Wist je dat bier en whisky heel veel met elkaar gemeen hebben in het productie proces? 
Misschien nog wel veel interessanter: wist je dat je bieren ook heel mooi kunt combineren met whisky? 
Op vrijdag 3 mei geeft Ivar een proeverij bij Jolanda voor haar schitterende winkel Slijterij Drinks & Gifts

Top