20-12-2019

Mystery Malt - Mulben Moor 12+1 actie

Speciaal voor de laatste dagen van dit jaar bieden wij deze fantastische single malt in een 12+1 actie! De actie is geldig tot eind december van dit jaar.

Deze small batch (vier vaten) single malt uitvoering is uit de reeks Mystery Malt en de malt is afkomstig van een onbekende Speyside distilleerderij.

De single malt van deze grote distilleerderij kwam in de jaren '80 als eerste onder de naam Singleton op de markt, omdat de naam van de distilleerderij voor niet-Schotten te moeilijk uit te spreken zou zijn. Onafhankelijke bottelingen zijn sinds enige tijd geliefd en populair bij whiskydrinkers. De eigenaar Diageo gebruikt ook zeer veel van deze distilleerderij in haar blends. Hij staat in de Moorlands van Mulben tussen Rothes en Keith. Deze bottelingen zijn dan ook naar deze gronden vernoemd. Vertaald vanuit het Gealic zou de naam van deze mysterieuze stokerij: "Doorwaadbare plaats door de rode beek" zijn. Dit verwijst dan weer naar de de stroom Mulben Burn.

Deze small batch uitvoering is acht jaar oud en een mengsel van twee actieve bourbon barrels met twee 1st fill Madeira vaten waardoor er heel veel rijkheid en subtiele aroma’s tot ontwikkeling zijn gekomen Het heeft een krachtige, kruidige en zeer smaakvolle whisky opgeleverd. Een deel van de 1553 flessen zijn naar Nederland gekomen

 

Mystery Malt - Mulben Moor

8 yo. 50%
Log in voor de prijs, of neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top