19-08-2019

Whisky Ambassador Cursus

Op maandag 23 september is de Whisky Ambassador cursus te gast bij High Spirits in Heiloo.

 

Cursus en programma

Deze onafhankelijk geaccrediteerde training wordt sinds 2012 vanuit Schotland wereldwijd gegeven. De training is opgezet om mensen die in de groothandel, (travel)retail en horeca werkzaam zijn te helpen om vanuit enthousiasme en kennis over het product de omzet te vergroten.

De (Nederlandstalige) cursus bestaat uit een digitaal cursushandboek en een volledig verzorgde cursusdag die wordt afgesloten met een praktisch (blind proeven) en theoretisch examen.

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

 

  • Voorstelronde
  • Whisky in getallen
  • De basis - geschiedenis, geografie, productie
  • Glaswerk en presentatie
  • Proeftechniek
  • Verkooptechniek         
  • Drink minder. Drink beter!
  • Mixers en cocktails
  • Whisky uit andere landen (dan Schotland)

Ontvangst vanaf 9:00u vanaf 9:30u starten we met de cursus. Rond 18:00u zijn we klaar.

 

Examen

Aan het einde van de dag is er een theoretisch en praktijkexamen. Dit is een officieel examen van de BIIAB, een Britse bedrijfsvereniging voor horeca en certificeringsinstantie

Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky's blind moet proeven en er 2 moet herkennen om te slagen.

Als je slaagt

Als je slaagt krijg je van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Ook mag je vanaf dat moment het Whisky Ambassador Certified® logo voeren. Deze worden je na de officiële uitslag toegestuurd.

 

Whisky Ambassador Certified Venue® worden?

Als je dat wil kun je meedoen in het Whisky Ambassador Certified Venue programma. Je krijgt dan een raamsticker en een vermelding op de internationale website: https://www.thewhiskyambassador.com/venues-map/ Deelname is gratis, maar dan moet je wel kunnen aantonen dat er nagenoeg altijd een certified whisky ambassador in de zaak aanwezig is. Als je mee wilt doen kun je dat voor de cursus kenbaar maken.

Informatie en inschrijven

Voor meer informatie over de cursus en inschrijven verwijzen we je graag naar de website: www.thewhiskyambassador.nl, maar mocht je vragen hebben aarzel dan niet die te stellen.

Korting

Ten slotte willen we graag via deze weg relaties van High Spirits een korting aanbieden voor deze gelegenheid. Deze korting is te verzilveren door in de webshop van The Whisky Ambassador de kortingscode hs19 in te vullen. 

 

< Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top