14-02-2020

Ontmoet onze nieuwe partner: Hart Brothers

Het bedrijf kan zijn ontstaan terugleiden naar de 19e eeuw. Hart Brothers zijn experts in het vinden en bottelen van de beste Schotse whisky van iedere regio van dit mooie land. Ze voeden de whisky op in de hoogste kwaliteit eiken vaten en kiezen het perfecte moment om deze in de fles te doen. Handmatig worden de single cask bottelingen uitgekozen. Er wordt geen kleurstof gebruikt, géén gebruik gemaakt van koude filtratie en de meeste bottelingen zijn op vat sterkte. Daarmee houden ze vast aan het motto van de Hart Brothers: The Spirit of Excellence.

Vandaag de dag kan Hart Brothers nog steeds unieke en kwalitatief zeer goede single malt en grain whisky krijgen en bottelen. Onder andere ook felbegeerde whisky van gesloten distilleerderijen zoals Port Ellen van het eiland Islay, of St. Magdalena en Rosebank uit de Lowlands. Hart Brothers bottelt de whisky op minimaal 46% alcohol of Cask Strength. Ze voegen geen kleurstof toe aan de whisky.

Ook wordt er geen gebruik gemaakt van koude filtratie (een proces waarbij eiwitten uit de whisky worden gefilterd, waardoor deze bij lage temperatuur niet blind kan slaan. Maar wat ook smaak uit de whisky haalt). Volgens Hart Brothers zijn dit twee cosmetische ingrepen die onnodig zijn. Ook weet de echte whisky liefhebber het pure product beter te waarderen. Bij de bottelingen van 46% wordt alleen het zuiverste Schotse bronwater gebruikt om de whisky op sterkte te brengen. Alles is dus puur en gericht op de beste smaak en kwaliteit. 

 

< Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top