27-02-2020

Mulben Moor is weer terug!

Deze small batch (vier vaten) single malt uitvoering is uit de reeks Mystery Malt en de malt is afkomstig van een onbekende Speyside distilleerderij. Hoewel onbekend? Door de tips die op het achter etiket staan, kun je afleiden welke heerlijke single malt als Mulben Moor op de markt is gekomen. 

De single malt van deze grote distilleerderij kwam in de jaren '80 als eerste onder de naam Singleton op de markt, omdat de naam van de distilleerderij voor niet Schotten te moeilijk uit te spreken zou zijn. Onafhankelijke bottelingen zijn sinds enige tijd geliefd en populair bij whiskydrinkers. De eigenaar Diageo gebruikt ook zeer veel van deze distilleerderij in haar blends. Hij staat in de Moorlands van Mulben tussen Rothes en Keith. Deze bottelingen is dan ook naar deze gronden vernoemd. Vertaald vanuit het Gaelic zou de naam van deze mysterieuze stokerij: "Doorwaadbare plaats door de rode beek" zijn. Dit verwijst dan weer naar de de stroom Mulben Burn. Mochten deze aanwijzingen je nog niet op het goede spoor hebben gebracht, dan kun je altijd nog kijken of het overeen komt met wat je vindt van de Auchroisk distilleerderij. 

Deze small batch uitvoering is acht jaar oud. Eerst heeft het zes jaar in 4 bourbon hogsheads gezeten, hierna is de whisky voor twee jaar gefinisht in twee actieve bourbon hogsheads en twee first fill Madeira vaten waardoor er heel veel rijkheid en subtiele aroma’s tot ontwikkeling zijn gekomen Het heeft een krachtige, kruidige en zeer smaakvolle whisky opgeleverd. 

Hier vind je de smaaknotities.

< Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en evenementen:

Top